Error parsing XSLT file: \xslt\Gallery.xslt

Maksimering af afkast

Torsdag, den 31. maj

 

Har du taget stilling til om du ønsker at maksimere dit afkast på kort eller langt sigt?

 

Såfremt du ønsker at maksimere dit afkast på langt sigt, forudsætter det, at du undgår de store nedture, da disse reducerer dit langsigtede afkast betragteligt.

 

Nedenstående figur viser udviklingen på de tyske, amerikanske og europæiske aktier uden hensyntagen til omkostninger siden år 2000.

 

I runde tal har alle 3 aktiemarkeder fordoblet den investerede kapital på de 17 år svarerende til et relativt beskedent årligt afkast på +/- 4% i gennemsnit, hvilket skyldes de store nedture under IT-boblen i 2000-2003 samt Finanskrisen i 2008-2009.

 

G EU USA Aktier

(Eget materiale)

 

Nedenfor ses en tabel, der viser de årlige afkast, hvor man bl.a. kan se, at de amerikanske aktier har oplevet positive afkast i samtlige 9 år siden 2009.

 

Hvornår de amerikanske aktier næste gang vil opleve nye store kursfald, som igen vil koste på det langsigtede afkast, kan kun tiden vise.

 

Afkast Usa Aktier

Afkastet på de amerikanske aktier er opgjort i danske kroner (Eget materiale)

 

IR-kvotientens primære formål

Netop det at undgå store kursfald er det primære formål med vores investeringsmodel IR-kvotienten.

 

På baggrund af denne, solgte vores største og ældste investeringsselskab IR Basis A/S ud af tyske aktier i slutningen af februar måned, da IR-kvotienten på dette tidspunkt meldte om forøget risiko for kursfald på baggrund af en faldende aktivitet blandt de europæiske virksomheder.

 

Dette er ikke ensbetydende med, at de tyske aktier vil opleve større kursfald, men risikoen herfor er alt andet lige større, end når virksomhederne oplever en stigende aktivitet.

 

Ved konsekvent at følge IR-kvotienten har IR Basis A/S leveret et betragteligt merafkast sammenholdt med de tyske aktier, som selskabet investerer i, når IR-kvotienten er positiv.

 

100 kr. investeret i IR Basis A/S i år 2000 ville ved udgangen af 2017 være blevet til 667 kr. svarende til et årligt afkast efter omkostninger på 11% i gennemsnit mod de tidligere nævnte omkring 4% på de tyske aktier.

 

G Vs Basis

(Eget materiale)

 

I kortere perioder skal man som investor affinde sig med at gå glip af afkast på aktier. Det er ikke en fejl ved vores investeringsmodel, men en del heraf, og det kan sammenlignes med risikopræmien på en brandforsikring på sit hus.

 

Til gengæld vil vores investeringsmodel med overvejende sandsynlighed forskåne din formue mod de fremtidige store nedture og dermed sikre et højere og tilmed mere stabilt langsigtet afkast.

 

Kim Andreasen

Kundechef & Medejer

FMS InvesteringsRådgivning A/S

 

 

Kontakt os for at høre mere: 9626 3000

Eller lad os kontakte dig

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.

Fejlbesked

Fejlbesked

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.