Error parsing XSLT file: \xslt\Gallery.xslt

Positiv eller negativ IR kvotient

 

Hvad laver vi, når IR kvotienten er negativ?

Præcis det samme, som når den er positiv!

 

Vi har erfaret, at nogle har den opfattelse, at når IR kvotienten er negativ – altså ikke i aktier, så læner vi os tilbage i venteposition og laver ingenting.

 

Det kunne faktisk ikke være mere forkert – når markedet er turbulent, kræver det endnu mere opmærksomhed.

 

De fleste kan tjene penge i lange opture – stagnation og nedture kræver blod, sved og tårer – og hårdt arbejde.

 

Derudover er opfattelsen også, at pengene ikke arbejder – altså står kontant, når IR kvotienten er negativ. Men det kun er sjældent, at vi faktisk er kontant.

 

Når IR-kvotienten er negativ, bliver fokus flyttet fra aktiemarkedet til obligationsmarkedet. Vi bestræber vi os på at finde obligationer, som kan give et stabilt og positivt afkast.

 

Og at det er det arbejde, som der betales for, når IR kvotienten er negativ.

 

Nogen synes, at IR kvotienten har været negativ længe.

Og ja, vi har været ude af aktiemarkedet siden november 2018. Derfor har vi taget konsekvensen, og videreudviklet strategien bag IR kvotienten i IR Basis A/S og IR Favoritter A/S – det kan du læse mere om her.

 

Klassiske teorier trodses

I artiklen Aktiekurserne trodser de klassiske teorier taler CEO Peter Kubicki og kundechef Kim Andreasen om, hvordan de undrende ser til, at aktiekurserne stiger trods indikationer på, at det modsatte burde være tilfældet. 

 

"Den økonomiske aktivitet i Europa er kraftigt nedadgående, men det bliver opvejet af nogle exceptionelt lave renter. Hvis man ser ud fra klassisk teori, så er der masser af modeller, der viser, at vi er ude af sync." siger Peter Kubicki.

 

Her ses også, at dette synspunkt deles i artiklen af adskillige andre i branchen. Artiklen kan læses her.

 

I sidste udgave af kvartalsrapporten gennemgik vi, hvordan forskellige faktorer har indflydelse på de enkelte selskaber – har du endnu ikke læst den, kan du finde den her.

 

Risiko spredning

Formålet med IR kvotienten er at mindske risikoen ved investering.

 

En anden måde at mindske risikoen på er ved at have en bred portefølje.

 

Vores IR investeringsselskaber – Basis, Vækstlande, Favoritter, Erhverv og Højrente dækker både aktier– og obligationsmarkederne, og de har hver især sine styrker alt efter verdenssituationen.

 

Derudover har vi også investeringsforeningen IR Invest, som har givet et flot afkast i 2019 trods en defensiv strategi, og afkastsmæssigt ligger i top på Morningstar.

 

Og man skal ikke lægge alle sine æg i en kurv.

 

Derfor anbefaler vi fortsat, at der sammensættes en portefølje med alle vore produkter, så du opnår risikospredning i din investering.